Modern ser rött!

Helgen börjar lida mot sitt slut. Dagens bestyr är över och söndagskvällen tar vid. Modern ska läsa en godnatt saga för dottern medan fadern tar hand om den kvällskinkiga sonen. Precis som vanligt!

Den omtänksamma modern gör i ordning en flaska som fadern kan ge den gnälliga sonen så att hon och storasyster kan ha en mysig stund tillsammans (modern vill ju så gärna gottgöra sin frånvaro sedan lillebror kommit). Men lyckan blir inte långvarig!

Läsningen avbryts snart av ett gormande och grymtande i rummet intill. Fadern är irriterad över att lillebror inte vill sova. Modern känner hur svetten bryter fram, men försöker så gott det går att verka oberörd och fortsätter således sin läsning. 

Den ömma modern frågar fadern om hon kan läsa ett sista kapitel för storasyster, så att fadern ska förstå att de snart är klara.
Fadern suckar och stönar.
Modern frågar om fadern vill läsa klart sagan för storasyster istället, så kan hon ta hand om lillebror?
Men det vill fadern inte. Han vill varken natta lillebror eller läsa för storasyster. Nehej, för det är moderns egna val minsann (läsningen? barnet?).
Han vill se på sporten! (Say What!)

Modern stressar igenom det sista kapitlet och går för att avlösa fadern, varpå fadern vresigt lämpar över sonen till modern.
Nu är hans kväll förstörd! Det enda han ville var att få se SPORTEN!
Eftersom fadern inte har några bröst (nåja, inga med mjölk i iallafall) så har han ingen tröst att ge (tydligen har fadern inga armar att klappa, smeka och kramas med). 

bröst
Ingen mjölk här inte!

Fadern berättar surt att sonen trots allt somnat två (!) gånger på hans bröst, men att han vaknat då fadern försökt lägga honom ned i sängen (eftersom fadern hellre ville se sporten *spottar fram ordet* istället för att njuta av värmen och tyngden från en underbar snusande bebis).

Nu är vulkanutbrottet nära.

"Sporten visas bara EN gång på söndagar", säger fadern och skjuter ut underläppen likt ett barn. Modern kan ju sitta framför datorn närsomhelst, menar fadern. Hon sitter ju där hela nätterna (vilket förresten stör fadern enormt när han försöker sova). Han tänker inte på att modern inte kan (eller får) sitta där någon annan tid på dygnet eftersom hon måste anpassa sig efter den lilla sonen och ta hand om den övriga familjen.

NU SER MODERN RÖTT! Ett världskrig är på väg att bryta ut! Hon lämnar sonen skrikandes i sängen och följer efter fadern med bestämda kliv. Hon ställer sig tätt intill och....EXPLODERAR!
Likt Supersnällasilversara förvandlas hon till Supersurasunksara. ”Arg, jag é arg, jätte-jättearg, som en varg som é sur”

Efteråt och arg som en varg går hon in till den ledsna sonen. Moderligt försöker hon trösta och söva. Sonen vill inte ammas eftersom han är proppmätt av flaskan som fadern gav honom tidigare.
Modern vaggar, vyssjar, klappar, buffar, smeker, kysser, sjunger och talar lugnande. Fast sonen vill inte sova. Han vill bara busa och skratta. Modern ler och njuter av sin skära sockertopp.

Dottern vill inte heller sova utan sätter sig hos fadern framför TVn. Modern undrar varför hon sitter där. Dottern säger att hon är rädd och inte kan sova. Det blir ju säkert bättre av att sitta framför TVn, tänker modern vresigt. 

Modern lämnar sonen och försöker nu få dottern att somna tryggt i sin säng. Dottern ropar på fadern och ber honom ta hand om lillebror under tiden. Men fadern hör inte, han är för upptagen med att trycka näsan mot TV rutan. Oroligt ber dottern modern att ta hand om lillebror istället, så att han inte trillar ur sängen (arma barn). Modern lämnar således dottern igen med lovord om att komma in och klappa på henne när lillebror väl somnat.

Efter en timmes vaggande och vyssjande (och utan tutte) somnar så äntligen sonen. Modern går in till storasyster och klappar henne till sömns. Det går fort och efter några minuter sover hon sött.

Fadern har nu occuperat datorn istället, moderns heliga Mecka. Med arga steg går modern demonstrativt och sätter sig framför den gamla skrutt datorn. Rasande skriver hon för att lätta lite på trycket. (saken blir ju inte bättre av att den gamla skrutt datorn hänger sig och allt hon skrivit försvinner någonstans ut i rymden)

Ska vi köpa en ny kamera?, frågar fadern som ingenting.
Modern ser förvånat upp. Hon kastar en "om blickar kunde döda"-blick på fadern och knappar, om möjligt, ännu hårdare på tangentbordet.
Vaddå? Är du fortfarande SUR? undrar fadern.

Kommentarer
Postat av: Camilla

Å herreguud, jag ror jag dör! Vilken hgärlig läsning du bjuder på, jag håller på at sätta morgonkaffet i halsen!
Ja säg karlar...
Senariet kunde likaväl ha utspelats hos oss!
Byt då bara ut en underbar Svea mot en trotsig snart 4 åring och en galen blivande 2 åring...
*svettas*

Psst, hag har den där j**la söndgsSporten jag me´...

Tack igen för hälrig läsning ;)

STORA kramen från Milla

Postat av: AnnaH

Mycket HÖG igenkänningsfaktor!! Dock är det inte sporten som lockar här (J kan inget om sport - vet inte ens vad offside är..) utan den kära datorn..
Känner särskilt igen det där med "mitt eget val" (?!?!)när känslona kokar över. Samt att så fort det sura börjat så är det över och man förväntas engagera sig i ting som kameror, ny hifi-anläggning, högtalare eller dvd. Som om jag vore intresserad! Jag är fortfarande sur ju!
Du skriver för härligt!
Kram/AnnaH

2005-11-07 @ 09:40:49
URL: http://agnesoanton.blogg.se
Postat av: Johanna

Du är bara SÅ bäst på att skriva, säger som Anna
Mycket HÖG igenkänningsfaktor!....

kram kram

2005-11-07 @ 10:34:11
URL: http://www.nettelblad.dinstudio.se/
Postat av: Petra m Viggo & Malte

Jag säger som de andra, det kunde utspelat sig här! Förrutom att N inte kollar sport utan annat skit ;). Det är verkligen sorgligt att de tänker/inte tänker så..
stor kram tll dig!

2005-11-07 @ 12:18:55
URL: http://humlan54.blogg.se/
Postat av: Sara

Det kunde ha hänt här hemma också, men med den skillanden är jag tog din mans plats! *s* Kände väldigt väl igen mig, ibland bara orkar jag inte... :-)

2005-11-07 @ 13:38:52
URL: http://samarinas.blogspot.com
Postat av: Jill

Men...är det fler än vi som har det så?!
Tänk att man kan uppfatta och uppleva ngt så olika trots att man lever tillsammans.
Det där med sporten, har aldrig fattat mig på hur det kan vara en sådan heig och känslig punkt hos en del män. Jag säger alltid -" men du kan ju läsa resultat i tidning eller på text tv! får alltid en konstig blick till svar. Men har jag inte rätt?!

Så härligt skrivet av dig.

Kram kram/ Jill

2005-11-07 @ 18:11:15
URL: http://www.jills.blogg.se
Postat av: Svante

Jag har ringt socialen,det där är inte acceptabelt! Hoppas den stackars mamman får hjälp.
Här på Birkav är det frid o fröjd varje kväll kl 19 så vi har inte det problemet.Här kommer mannen hem till dukat bord och efter en vanlig trerätters kan mannen med gott samvete slå sej ner framför tv/dator medans fotmassage påbörjas.Sportprogram prioriteras men bilannonser på nätet kommer god tvåa till kvinnans glada hurrarop.När det drar ihop sej till natt för man/kvinna får mannen självklart välja sexuell aktivitet om ork finnes.
Du/ni får gärna komma på studiebesök om ni vill.Ring kvinna för tid.

Mvh Svante

Ps.du kan få köpa vår kamera om du vill.

2005-11-08 @ 09:41:49
Postat av: Anja

Åh guuh så arg jag blir. Det är preciiiiiiis som här! Visst blir man lixom helt ställd och undrar om det verkligen är sant och om de ens hör hur de själva låter!!!

skillnaden är att min sambo inte skulle fråga om vi ska köpa ny kamera sen, nej då. HAN skulle sura i tre dagar för det är ALLTID jag som har fel och han som har rätt. Så min sambo hade du antagligen slagit ihjäl.

Det är hemskt hur stressad och ledsen man blir av sånt där och man fattar lixom inte hur f...n de ens kan tänka tanken att se på tv el göra nåt annat när man har mer än ett barn och båda behöver en vuxen SAMTIDIGT. (troligen ser de ej sig själva som vuxna personer med ansvar).

Åh jag är såååå arg just nu. (behöver jag säga att jag just i detta nu är superovän med min sambo ;o) och HAN pratar inte med mig.

Jag skrev ett jättelångt mail t honom inatt om hur jag känner mig, sen gick jag och la mig med stängd dörr.

Imorse hade jag fått ett svar och öppnar mailet och där står så här, kort och gott.

JAHA

Blir man glad! Nix... Städar nu i ren aggression och skäller på barnen bara de öppnar munnarna. Är så rasande. Grrrrrrrrrr...

Förlåt för mitt utbrott :o)

kramis

Anja

2005-11-08 @ 12:56:23
URL: http://spaces.msn.com/members/anjassida/
Postat av: Katarina

Ja, jag säger som de andra!! Det hade kunnat vara hos mig med... Med vilken liten skitsak som helst, typ "jag vill bara få ta det lugnt i tre minuter".
ÅH man blir så trött på det och säger man nåt sånt själv då får man äta upp det hur längesom helst å så kör han med mina skuldkänslor "jag trodde du älskade att lägga/bada/mata T......"
Tyvärr är det nog så att att vi mammor alltid utgår från våra barn och deras behov i första hand och papporna utifrån sina egna behov först........

2005-11-08 @ 22:24:20
URL: http://tindrakarlsson.blogg.se
Postat av: Tina

Hmm,läser min mans (S)kommentar och känner inte igen mycket...Vem är kvinnan han skrivier om? Snarare är verkligheten mer lik så här... Mannen kommer hem från jobbet och kvinnan står med packad träningsväska och har tagit fram mat som ska tillagas till middag. Mannen tar över hus, barn och hem rulliansen och kvinnan sticker iväg och tränar. När hon kommer hem så står en ljuvlig middag på bordet som familjen äter tillsammans. Gos med barn och kvällsammning av den lilla sedan går mannen in och läser nattinatt saga för sonen och kvinnan sticker iväg för att ta ett glas vin och "Tjattra" med likasinnad vännina om livet/familjen/karriären/peptalk m.m. Kvinnan kommer hem och kryper ner bredvid den snarkande mannen som avslutar sin sömn inne hos sonen medans kvinnan sover tätt tätt med den lilla.

Tina

2005-11-09 @ 11:56:35
Postat av: Buscilla

Kommentar till Svante och Tina:
Får en liten vag känsla av att ni lever i skilda världar. Fråga mig inte varifrån den kommer, men den finns där. Kanske är det den kvinnliga intuitionen som spökar???

Män är från Mars och kvinnor från Venus!
I mitt tycker verkar "Venus" vara ett mycket trevligt ställe...

På återseende!

2005-11-11 @ 10:08:23
URL: http://buscillas.blogg.se
Postat av: Annika

hahaha! Modern ser rött!! ooojaaa, allt för ofta här i huset... men man fick sig verkligen ett gott skratt
Män,pappor,pojkar eller vad dom nu är.....
Och den där förb... sporten gör mig G.A.L.E.N!!!

2005-11-13 @ 13:40:01

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback