Kiss och bajs

De här ursöta Kiss och bajs kramisarna är ett måste. De är definitivt med på Sturebrors önskelista inför dopet.

Kiss o bajs

Finns att beställa hos
Busigt. Här finns även Thildekudden och urcoola T-bane mössan som också är "Vill ha" saker.

Napphållare

Kolla in de här helfräsiga napphållarna från Elodie Details som jag snubblade över. Inspiration för egentillverkning kanske? Annars finns de att köpa hos U N I.

Synd bara att Sturebror inte är så sugen på nappen.

napphållare

Kalsongmannen

P.O.P har fått superfina kläder till hösten, bl a de här läckra kalsongerna. Värt att ta sig en vända./Hälsning Sturemannen alias kalsongmannen.

Tillbaka i hetluften

Imorse blev det brandmansutryckning igen. Hela familjen försov sig till 08.00, då jag vaknade med ett ryck. Min underbara man, som också försov sig, tog på sig att lämna Svea i skolan 08.30. Så jag och Sturebror fick en oväntad mysmorgon tillsammans. Man kanske skulle försova sig lite oftare *s*

Vad har hänt hos familjen Kågemark-Dimitriou sen sist?
Helgen har gått i kakornas och tårtornas tecken. Vi har både varit på dop och haft kalas (*viskar* den här modern har nått den aktningsvärda åldern av 28 år).
Visst är det trevligt med sammankomster, men inte fullt lika trevligt för figuren. När man väl har bestämt sig för att hålla fingrarna borta från kakburken så är det alltid något kalas kom kommer i vägen. Folk får helt enkelt sluta att fylla år. "Imorgon är det jag som börjar mitt nya liv", säger hon högt med munnen full av bridgeblandning.


Här har vi familjen uppklädda till tänderna. Svea gillade inte Stures finkläder, fast det ville hon inte berätta för mamma eftersom hon var så nöjd med sitt loppisfynd från 40-talet *ler*.

Ertappad

Idag blev jag ertappad spritt språngande naken av ett par byggjobbare som stod på vår balkong. Kan tillägga att vi bor 3 vångingar upp. Vi har varit utan balkong i 3 veckor då våra räcken skulle bytas ut och nu skulle de sättas tillbaka igen. Jag hade nog tänkt mig att de skulle ringa på dörren först.

Ja, ja det var ju tur att de inte såg hur jag ser ut för alla valkarna som är i vägen *s*....

Mycket Väl Godkänd

Grodprinsen gick igenom besiktningen idag och fick MVG utav läkaren. Mycket Väl Godkänd! Hon var mycket imponerad av min sons framsteg och kunde inte berömma nog *pyser över av stolthet*.

Men han är en stor rackare, väger lika mycket som sin syster vägde när hon var 4 månader *s*.

Sture 2 månader
Vikt 6265 gram
Längd 61,1 cm
Huvud 41 cm

Svea 4 månader
Vikt 6250 gram
Längd 61,5 cm
Huvud 40,8 cm

Bara inte trenden håller i sig, för det skulle betyda att han vid 2,5 års ålder skulle väga 17 kilo och vara 110 centimeter lång *huva*....

Ett kärt återseende

Idag upptäcker jag till min stora förskräckelse att min fina, vackra, virkade filt är försvunnen. Jag söker igenom alla skrymslen och vrår. Vänder upp och ner, ut och in och bak och fram. Jag känner hur svetten bryter fram i pannan och hur paniken börjar ge sig till känna. 

Jag försöker samla mina tankar. När hade jag filten senast? Jag konstaterar att sist jag såg den var i fredags. Jag hade den med mig på vår lilla shoppingtur på Söder. Jag hade fällt ner sufletten med filten ovanpå så att Sturebror kunde skåda den vackra, blå sommarhimlen. Attans också!

Jag räknar dagarna, fredag, lördag, söndag, måndag. Jag förstår att jag troligtvis inte kommer att få återse min filt efter så många dagar. Jag hoppar ändå i skorna och drar med mig Sturemannen ut på räddningsexpedition. Vi följer samma väg som i fredags. Men ingenstans finns vår filt. Jag börjar tvivla på mitt eget minne. Kanske jag inte hade den i fredags, det kan ju ha varit i torsdags. Jag ringer Min Jojo som bekräftar att filten visst var med och att det till och med finns bildbevis i kameran. Elementärt, min käre Wattson.

Medans jag söker vidare funderar jag på vart filten befinner sig i samma stund. Ligger den blöt och smutsig i något dike? Har någon hittat den, tagit med sig den hem och gjort den till sin egen? Eller, hemska tanke, tänk om jag går förbi filten utan att jag vet om det. Den kanske ligger i busken som jag just passerar. Jag ber en bön och hoppas, om Gud finns, att han ska höra mig. 

Jag tänker göra ett sista försök och höra mig för i affärerna som vi besökte i fredags, men de öppnar först klockan 11.00. Jag sätter mig i solen i Nytorgsparken och sörjer min fina, fina filt. Min Jojo och hennes Alexander kommer och gör oss sällskap.

Klockan har passerat 11.00. Min Jojo stannar i parken med Sture och Alexander medan jag går iväg med tunga, hopplösa steg. Jag förstår att sannorlikheten att jag ska få återse min filt är nästan obefintlig. Men hoppet är ju det sista som överger en och jag öppnar dörren och kliver på. Och kan ni tro, när jag kliver in i affären söker sig min blick till en plats bakom disken. MIN FILT! Det är så fantastiskt alltihop och en liten tår letar sig fram i ögonvrån *snörvel*. I ett lyckorus går jag tillbaka till Nytorget, där Min Jojo väntar tillsammans med våra underbara barn. Nu kan jag aldrig gå ur Svenska Kyrkan för det finns verkligen en Gud!

Min fina filt efter återföreningen
Filten

Kram mina vänner!

Skolstart

Imorgon är det en stor dag i Sveas liv. Första dagen i skolan. Tiden har gått i rasande fart och jag trodde liksom inte att den dagen skulle komma så snart. Det har hela tiden känts så avlägset, men nu är den här. Mañana!

Det känns som att Svea växt över en natt. Innan Sturebror kom var hon vår lilla bebis, men inom loppet av två månader är hon både storasyster, skolflicka och tonårsstinn 6-åring.

Mitt största dilemma just nu är dock hur vi ska lyckas komma i tid imorgon bitti. Det är samling på skolgården vid den okristliga tiden 08.30. Det blir inte lätt vill jag lova med en tröttis mamma, en segstartad storasyster och en liten bror som äter och bajsar när helst han vill och det är inte säkert att hans "mat och sov klocka" stämmer överrens med våra andras.

Det är med skräckblandad förtjusning jag går och lägger mig i kväll. När jag vaknar imorgon ska jag lämna min förstfödda i S K O L A N *pirr, pirr*.

Mamma älskar dig Svennis. Du är mitt lilla underverk och jag önskar dig all kunskap, lycka och framgång i livet.
Svea pussar

Goder Afton!

Goder Afton i stugan,

Nu sover mina små och den stora har bänkat sig framför teven. Snart är det även dags för den här mamman att krypa till kojs. Men först en liten rapport...

Det blev fläskfiletgryta istället för grillning hos mormor och det smakade, i vanlig ordning, fantastiskt. Tänk om man ändå hade haft vett att uppskatta sin moders matkonst i de yngre åren. Men man måste nog begå sina egna misstag för att kunna uppskatta andras *s*...

Vi kunde vädret till trots ändå sitta ute, för till eftermiddagen klarnade det upp och solen tittade fram. Lite kyliga höstvindar letade sig dock in under tröjan. Till efterrätt bjöds det på vaniljpannacotta med varma hallon *mums*... 
Det blev tyvärr ingen lång kväll på verandan för ett ilsket och envist bi tvingade in oss i säkerheten.
Sture sover i bilstolen
Sture somnade direkt när vi gick utanför vår ytterdörr och vaknade inte förrens vi kom hem igen. Han sov igenom hela besöket hos mormor, lilla sömntutan.

Nu så, mina vänner, får jag lov att tillönska eder en god natt!

Morgon stund har guld i mun

Jag lovar dyrt och heligt att aldrig sitta framför datorn till klockan ett på natten igen, framför allt inte när man har en liten 2 månaders bebis som vill amma flera gånger per natt.

Nåja, så farligt är det inte. Sturebror sov faktiskt till kl 05.13. Sedan var det amning till och från fram till klockan 09.00 då det var dags för Sveagos med lillebror. Vilka leenden han avfyrar, man blir alldeless knäsvag. 
Katvig älsklingar
Sture blir mer och mer lik sin syster för varje dag som går.

"Han är så lik mig", säger Svea, "fast inte näsan för den ser ut som en gris."

Kan det må hända finnas en liten knorr gömd i blöjan, för han både ser ut och låter som en gris vår Sturebror...
Hur är dagsformen hos familjen Kågemark-Dimitriou?

En stycket storasyster har blivit sämre igen, hon hostar och snorar (har dock ingen feber) och vi som planerat för grillning hemma hos mormor. Men som min egen kära mor brukar säga, det man inte vet mår man inte dåligt av....Kanske hon ska få smaka på sin egen medicin? 

Familjens överhuvud tillika moder mår oförskämt bra idag. Hon undrar dock vad det blev av det vackra vädret. Man kan ju inte se solen för alla molnen.

Just nu sitter far och son inbegripna i en djup diskussion bestående av gaga, gurgel, hick och munpruttar. De är så kloka och förståndiga, herrarna i vår familj *s*...

Puss och kram

Kvällsrapport

Så är man här igen efter en solig dag på landet...

OBS! Skryt varning
Idag har jag avancerat i mitt bloggande. Likt en äkta hacker har jag ändrat lite HTML-kodning i stilmallen och även, med lite hjälp utifrån, lyckats lägga till ett par kontakter i min kontaktlista. Jisses, snart får ni se upp...

Så vad har familjen haft för sig idag?

Eftersom solen även strålade idag och Svea kändes lite bättre så gjorde vi en dagsutflykt till våra vänners landställe. Det blev både båttur och fiske för Svea och visst nappade det, abborrar och mörtar och gud vet vad. Efter lite övertalning fick iallafall fiskarna återvända till sina familjer i havet och slippa bli middagsmat åt katten...
Svea åker båt

Under tiden passade mammor och bebisar på att picknicka vid strandkanten. Det blev även ett premiär dopp i havet för Sture (eller i alla fall för hans fötter *s*).

Kolla in snyggingarna (t v Sturebror, t h Alexander)!  Och nej, vi hade inte någon hemlig överrenskommelse ang. klädseln utan det är slumpen, tro mig!

Sture och Alex i samma outfit

Natt då

Sturebror 2 månader

Så här fina presenter fick Sturemannen på sin 2 månadersdag igår.


och så här söt blev han med den nya outfiten....
Sture skrattar

Server Error

Nu är det konstaterat.

Efter endast ett inlägg här i bloggen så är man fast. Hela kvällen igår satt jag och svor över SERVER ERROR. Men idag är det en ny dag och bloggen fungerar....

Igår sken solen konstant och jag hade stora badplaner för dagen. Men mina planer gick i stöpet då Svea vaknade med feber och snorig näsa. Det blev en innesittardag med neddragna persienner. På eftermiddagen lockade jag över Sveas farmor så att jag och Sture fick en välbehövd prommenad i solskenet. Vi träffade Min Jojo (Sturemannens Gudmor och min bästa vän) och lilla Alexander (Stures 1 vecka äldre bästa kompis). Vi tog båten över till Söder för lite shopping på U N I och Rackarungar. Jag var ju bara tvungen att köpa en 2 månaderspresent till Sturebror.

På kvällen firade vi vår Sture med glass och Sture fick sig en alldeles egen specialglass, fryst bröstmjölk *slurp*.

Idag ska vi ut till våra vänners landställe och ha lite picknick i det gröna. Eventuellt blir det även fiske och bad. Härligt!

På återseende! (garanterat)

Fast i bloggträsket???

Jaha, så har även jag fallit för trycket och skaffat mig en Blogg. Mitt första inlägg och jag har inte riktigt fått kläm på det än, men skam den som ger sig...

Så, hur har vår dag sett ut?

Vi haft en strålande dag med en sol som tittat fram mest hela tiden. Så vi passade på att njuta för fulla muggar. Det blev en heldag i Blecktornsparken, med picknick och lek tillsammans med en fd dagiskompis till Svea, hans snälla mamma och lillebror. Medans Svea & co flängde runt bland gungor, grisar, höns och rutschkanor, passade jag och Sturemannen på att njuta av lugnet och varandra på en filt i gräset.

Mysfaktor = HÖG
Sture på filten
och här har vi Sten Sture den Store på filten...

När vi kom hem från parken sprang vi äntligen på vår granne som lovat oss deras gamla cykel till Svea. Idag var det Sveas turdag för det bidde inte bara en utan två stycken cyklar för en billig peng. Så nu har Svea cyklar så det räcker i ett par år, minst.

I kväll har vi även hunnit med ett födelsedagskalas. Det blev en riktigt onyttig middag med diverse kakor, bullar, kladdkakor och tårtor. Inte alls bra för figuren, men ack så gott.

Svea bär Sture
Här har vi Svea sötnosen med sin älskade lillebror i famnen *smälter*

Summa summarum, det blev en riktig kalasdag med parklek, två nya cyklar och massor med onyttigheter.

Natti natti

P.S Det här går ju fin fint.... :-)