1-0

till fadern.
Fadern leder efter första halvlek i kvällens match. Modern börjar tappa poäng.

Mellan familjens belånade väggar börjar kvällstimmarna bli mer och mer trassliga. Sonen kan inte komma till ro. Det ammas, buffas, pussas och busas om vartannat, men inget får den övertrötta sonen att kapitulera inför sitt eget bästa. Då och då ger modern upp och låter sonen stanna uppe ytterligare en stund, i hopp om att han skall segna ihop av trötthet. Men denna uttröttningsteknik fungerar sällan. Sonen ska vara vaken till varje pris och han är lika nöjd som en osmörjd dörr.  

Denna afton försöker modern lägga ner sonen i den hittills oanvända spjälsängen efter att hon ammat, buffat, pussat och busat framgångslöst. Resultatet blir en smått hysterisk och illa medtagen son, som snörvlar högt och ljudligt när han plockas upp av fadern.

Kvällsrutinerna börjar sakterliga även att innefatta fadern, som på senare tid har knappat in på moderns försprång. Med ett kärleksfullt men bestämt handlag buffar han sonen till sömns (men det efter att sonen fått sig en omgång av moderns stenhårda behandling).

Modern sitter utanför sovrummet med örat tryckt mot dörren. Vad försiggår där inne? Vad är hemligheten? Plötsligt ter sig det stundande julbordet inte fullt lika oåtkomligt trots allt!

Med fingrarna formade till V-tecken, i syfte att visualisera segern, kommer fadern ut ur sovrummet. Sonen sover! Men som om inte det vore nog. Han sover i sin egen säng. Stilpoäng?

Med rent samvete slår sig fadern ner i fåtöljen, för att i lugn och ro följa ett intressant samhällsprogram,
"När man älskar elva män", av och med tv4:s djupgranskande reporter Camilla Henemark som är med och slåss i toppen tillsammans med tv3:s "Under Cover"-Charlotta Flinkenberg om det Stora Journalistpriset 2006. Journalistik på högsta nivå!

Men säg den lycka som varar. Innan modern hunnit posta detta inlägg har fadern somnat och sonen vaknat 4 gånger...

Fadern vs Modern 1-4

Kommentarer
Postat av: Camilla

*tokfnissar...å sätter nästan morgonkaffet i halsen* ;))
Du é för rolig du!

Hoppas natten blen någorlunda iallafall!

Kram från norr


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback