Om att måla en vägg!

Konsten att måla en vägg utan att lyfta ett finger.

Införskaffa en provburk i en kulör som din man finner outhärdlig. Provmåla ett ganska stort parti på den förutbestämda väggen. Fråga sedan mannen vad han tycker. Mannen kommer nu att reagera negativt. Bryt ihop och be förtvivlat om ursäkt för att du inte tagit hänsyn till din man och hans åsikter. Lova honom dyrt och heligt att aldrig mer måla en vägg. Lämna sedan den outhärdliga färgfläcken orörd på väggen. Fläcken kommer att fungera som en drivmotor. Din man kommer inte att få ro i själen förrän den är eliminerad.

Låt nu din man tro att han kläckte den briljanta idén om att ersätta den outhärdliga fläcken med en annan kulör på väggen. Uppmuntra hans oerhörda sinne för stil och estetik medan du lotsar honom rätt i djungeln. Det är även på sin plats att kalla honom för "inredningsspecialist".

Fråga sedan gång på gång om ni verkligen gör rätt i att sätta ny kulör på väggen. "Kanske den gamla färgen är bättre trots allt!"  Detta för att din man skall bli starkare i sin övertygelse. Nu har du fått din man dit du vill. Din man kommer att tro att det var han som valde den nya kulören, fast än så länge lyckligt ovetande om att han även kommer att utföra hela jobbet.

Låt det sedan gå ytterligare en tid, fortfarande med den outhärdliga färgfläcken på väggen, utan att du gör någon ansats till att återställa eller förändra. Din man kommer inom en överskådlig framtid att erbjuda sig att måla väggen. När du känner att det är dags att ta steget fullt ut, tar du cirka 30 centimeter täcktejp och fäster på en av listerna. Se till att bli avbruten och lämna tejpandet åt sitt öde. Tejpen kommer att fungera som en liten väckarklocka, utan att du behöver påminna. Din man kommer att föreslå att han målar väggen medan du nattar barnen. Här ska du låtsats vilja hjälpa till. "Inte ska väl du göra hela jobbet själv!" 

Din man kommer att "övertyga" dig om att han klarar av att måla väggen själv. Här gäller det att behärska sig. Låt nu din man sköta grovgörat medan du i godan ro rår om dig och barnen. Stäng in dig i sovrummet och placera er i den mjuka, varma sängen. Njut av härliga barnskratt medan din man slitsamt drar rollern upp och ned.

För bästa resultat skall du stanna i rummet tills din man otåligt drar ut dig för att visa upp det färdiga resultatet. För att säkerställa framtida prestationer är det viktigt att ge honom massor med uppmuntran och beröm för väl utfört arbete.

Lämna honom sedan nöjd och belåten, sittandes att beundra sitt verk medan du, i det tysta, njuter av din färdigmålade vägg.

Förresten, vem sa att det är tråkigt att se målarfärg torka?
Pappan målar
S'ayapo polí!

Kommentarer
Postat av: Sara

Haha! Smart! Vi har ju en hel del att måla nu snart... :-)

Postat av: AnnaH

Du är listig du! Vi har ett stort vardagsrum som dessvärre har glasfiberväv som måste BORT.. Alltså måste vi bredspackla allt eller först klistra upp sån där återställare.. Huva! Ska minnas dina tricks ;)

2005-11-28 @ 10:30:59
URL: http://agnesoanton.blogg.se
Postat av: Jenny

Tackar så ödmjukast för detta otroligt värdefulla tips som jag från och med nu bär med mig genom livet :-)

2005-11-28 @ 23:46:36
URL: http://jennysuniversum.blogspot.com
Postat av: Malin med Johan 6/7

Vad skall man säga.....Buscilla ruels!!!!
Tänk om jag kunde lära mej lite list och karlapsykologi av dej. Vad mycket trevligare allt skulle bli här hemma.
Malin

2005-11-29 @ 10:25:22
URL: http://malinska.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback