Reflektion

Endast dagar kvar till avfärd lyckas jag lokalisera den undanlagda bikinin, under bråte och damm, längst in i källarförrådet. I lådan för långtidsförvaring. Vem hade kunnat ana att den skulle komma till användning så snart?

Eftersom vågen tidigare bekräftat att de extra* kilona min kropp lagrade under havandeskapet är ett minne blott, är det med munterhet jag trär på bikinin. Mitt under påklädelseakten känner jag mig iakttagen. Jag vrider på huvudet och möter ett par trötta ögon, som stinnt stirrar på mig. Det är något bekant och välkänt över dem!

Min blick glider längs det hålögda ansiktet, omslingrat av hår i stripiga testar. Det var nog länge sedan det fick sig en rejäl tvätt och borsten verkar lysa med sin frånvaro. Munnen är sammanbiten som ett streck och mungiporna pekar snett nedåt. Vilken sorglig syn, tänker jag tyst för mig själv och fortsätter min rannsakning.

Jag kan konstatera att bysten defenitivt har sett bättre dagar och att tyngdlagen har tagit ut sin rätt. Innehållet verkar ha förflyttat sig i samma färdriktning och smälter samman med hullet som väller ut som en oelastisk och slapp degklump vid linningen. Midjan är ett minne blott. De breda höfterna åtföljs av ett par taniga ben med skräckinjagande fleraveckorsstubb och blåmärken. Jag ryser till och kommer med ens att tänka på den där sprutnarkomanen jag råkade passera vid ett tidigare tillfälle.

Vem är denna motbjudande kvinna?  

Jag tar ett kliv bakåt för att överblicka och summera min iaktagelse. Upptäcker till min stora fasa att kvinnan är jag själv. Min reflektion i spegeln!

Munterheten är som bortblåst och bikinin faller tung till golvet.

* extra = 26

Kommentarer
Postat av: Phio

Äsch, det är klart att det är fel på din spegel! Inget att bry sig om, prova köpa en ny när ni har kommit hem från resan så kanske den kan ge mer rättvisa. Kram!

2006-01-25 @ 09:53:15

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback